2011. január 5., szerda

A könyvespolc új "lakója"

A könyvespolcom új lakója Jamie Oliver, Stahl Judit, Horváth Ilona és a többiek mellett Heston Blumenthal lett.


Ebben a szerzeményében 8 étel eredetét firtatja, és a tökéletes elkészítésük titkát írja le. Felkutatja minden étel eredetét, segít megtalálni a legjobb hozzávalókat, és természetesen azt is kideríti, hogyan -és miért így- tudjuk e fogásokat a legtökéletesebben elkészíteni. A tökéletesség azonban - ahogy a könyvében is írja - szubjektív.
A könyvben szereplő 8 fogás: sült csirke sült burgonyával, pizza, sült kolbász tört burgonyával, steak, bolognai spagetti, fish & chips (rántott hal sült burgonyával), fekete-erdő torta, szirupos tortafagylalt.

A "Tökéletesség nyomában - Klasszikus ételek újragondolva" inkább egy kuriózum, semmint praktikus, de annak viszont nagyon jó!
Van benne pl. buborékos csoki elkészítése házilag - porszívóval!!!! :-)) Érdekes.

2 megjegyzés:

Dió Bisztró írta...

Imádjuk a kis drágámat:DD A lángoló csirkéjével, a tökéletes pizzájával....egy professzor a konyhában:DDD vagy inkább szakács a laborban???

Judit írta...

:-))