....avagy ischler. Ismét Horváth Ilona féle szakácskönyv receptje alapján.
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 10 dkg darált dió
- 15 dkg vaj vagy margarin
- 5 dkg cukor
- reszelt citromhéj
- 1 kanál rum vagy pár csepp citromlé
- 20 dkg lekvár
A tésztához való anyagokat összedolgozzuk hideg helyen fél órát pihentetjük. Ezután fél cm vastagságúra nyújtjuk, kerek (vagy csillag :-) kiszúróval szaggatjuk, gyenge-közepes tűznél világosra sütjük rövid idő alatt. Kettőt lekvárral összeragasztunk, és csokoládémázba mártjuk.
A csokoládémázat 6 dkg cukorból, 3 dkg cukrozatlan kakaóporból, és 3 dkg vajból készítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése