2011. január 12., szerda

Isli fánk

....avagy ischler. Ismét Horváth Ilona féle szakácskönyv receptje alapján.

Hozzávalók:
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg darált dió
  • 15 dkg vaj vagy margarin
  • 5 dkg cukor
  • reszelt citromhéj
  • 1 kanál rum vagy pár csepp citromlé
  • 20 dkg lekvár

A tésztához való anyagokat összedolgozzuk hideg helyen fél órát pihentetjük. Ezután fél cm vastagságúra nyújtjuk, kerek (vagy csillag :-) kiszúróval szaggatjuk, gyenge-közepes tűznél világosra sütjük rövid idő alatt. Kettőt lekvárral összeragasztunk, és csokoládémázba mártjuk.
A csokoládémázat 6 dkg cukorból, 3 dkg cukrozatlan kakaóporból, és 3 dkg vajból készítjük.

Nincsenek megjegyzések: