2011. január 18., kedd

Sajtos sós rúd

Pár alkotó elemből áll össze, éppen ezért kevéssé kiadós, cserébe a legomlósabb sós rúd, amit valaha ettem. Az a fajta, amit eteti magát. Nagymamám mindig rácsodálkozik, hogy milyen finom, elkéri a receptet, majd, hogy a kiadósságát ellensúlyozza beletesz még egy kis tejfölt, egy kis ezt-azt, és utána kijelenti, hogy neki sosem sikerül így. :-)


Hozzávalók:
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg liszt
  • 1 tojássárgája
  • 1 kis kanál só
  • 10 dkg reszelt sajt 

A hozzávalókat összegyúrjuk, majd a hűtőben minimum fél órát pihentetjük a tésztát. Lisztezett nyújtó deszkán kinyújtjuk. Megkenjük még egy tojás sárgájával, majd a tetejére reszelt sajtot szórunk. 180 fokon max. 15 perc alatt kisül.

Nincsenek megjegyzések: