...vagyis chilis hús, amiben jelen esetben bab és kukorica is van. Szerintem Piedone is így szerette. :-)
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 40 dkg darált pulykahús
- 1 doboz vagy konzerv sűrített paradicsom
- 1 doboz vörösbabos-kukoricás konzerv
- 1 doboz fehérbab konzerv
- ketchup
- piros arany
- só
- bors
- paprika
- chili
- oregáno
- olaj
A hagymát és a fokhagymákat megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A fokhagymát préseljük. Egy lábosba olajat öntünk, felforrósítjuk, és a hagymákat megdinszteljük benne. Rátesszük a darált húst, megsózzuk, borsozzuk, paprikát, chilit, oreganót szórunk rá és addig kevergetjük, amíg a hús ki nem fehéredik. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, és nyomunk mellé ketchupot is. Még 3-4 evőkanál piros aranyat is adunk hozzá. 25-30 percig rotyogtatjuk az egészet, ha kell vizet öntünk hozzá, hogy jó szaftos legyen, és utófűszerezünk. Hozzáadjuk az alaposan lemosott vörös és a fehérbab konzervet és az egészet jól összeforraljuk. Ne legyen se túl híg, se túl sűrű a lé. A legvégén még ízlés szerint fűszerezhetjük chilivel, sóval, borssal. Gerezdekre vágott főtt tojással és reszelt sajttal forrón tálaljuk.
3 megjegyzés:
Hmm. Azt jól tudod, hogy a chilis bab Piedone (Bud Spencer) kedvence. Csakhogy a Chili con carne az nem chilis bab. A bab (tarka) olaszul fava, a carne jelentése pedig hús.(A receptedben egyébként van hús is!)
Az étel ettől a tévedéstől eltekintve, finom. Én is szívesen megenném most.
Az ételt egyébként sokan Latin-Amerika-inak (Mexikóinak) tartják, a hús spanyolul is carne, mások arra esküsznek, hogy amerikai. Az első receptet egy spanyol származású nővér írta le 1618-ban Dél-Nyugat Amerikában, a leghíresebb recept pedig 1936-ból maradt vissza egy Hollywood-i éteremből.
Bárki is csinálta először, finom, még ha nem is könnyű étel.
Hobbychef! Köszönöm! :-) Utána olvastam, tényleg így van. Bejegyzés módosítva, és köszönöm a sztorit is. Bizony finom!
Megjegyzés küldése