2011. március 9., szerda

Csokis perecek és virágok

Nosztalgia perecek. Az emlékeim régi, óvodai farsangokra kalauzolnak, ha ezt a perecet meglátom, jó sokat ropogtattam el belőle anno. Legalább ugyanolyan jó, mint a bolti, csak nincs benne annyi adalékanyag :-)
A végén már virágokat is szaggatam belőle, de a perec forma az igazi!


Hozzávalók:
  • 1 tojás
  • 10 dkg ét tortabevonó
  • 375 g finomliszt
  • 40 g kakaópor  
  • 175 g kristálycukor
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 250 g margarin

A kakaót összekeverjük a liszttel. Beleütjük a tojást, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a vékony szeletekre vágott margarint. Tésztává gyúrjuk.
Diónyi darabokból ceruza vékonyságú (kb. 17 cm-es) rudakat sodrunk és pereceket formálunk belőlük. Kb. 40 darab lesz belőle. Sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk.
Sütőben 15 perc alatt megsütjük.
Ha kihűlt, ét tortabevonóba mártjuk. 

3 megjegyzés:

Chef Viki írta...

Azaz! Nosztalgia! Régen úgy kellett vadászni a boltokban, és ha vendégség okán volt otthon, alig bírtam abbahagyni :-)

Egyszer nekigyürkőztem én is, de a végén már nagyon untam a sodorgatást :-DD

Judit írta...

:-))))

Adryenn írta...

Imádtam,idejét sem tudom mikor ettem utoljára:-)
Hála neked most már itthon is elkészíthetem:-)