2011. március 15., kedd

Brokkoli krémleves

Tudom, tudom, hogy a blog alcíme: sütemények és gondolatok, ennek ellenére most egy leves következik. Néha van, volt, és lesz is ilyen, hogy eltérek a főcímtől. Nem baj ez....
Krémleves kedvelőknek alap.
 
Hozzávalók:

 

  • 50 dkg brokkoli
  • 1 nagy burgonya
  • 1 vöröshagyma
  • 1 sárgarépa
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 2 erőleves kocka (+ 1,2-1,5 liter víz)
  • frissen őrölt bors
  • 15 dkg sajt 
  1. A brokkolit, burgonyát, sárgarépát, hagymát, fokhagymát megtisztítjuk, felvágjuk s feltesszük főni annyi vízben, hogy ellepje (kb. 1,5 liter). Ha már forr, hozzáadjuk az erőleves kockát 
  2. Mikor megfőttek a zöldségek, elzárjuk alatta a tüzet, s botmixerrel, vagy turmixgépben pürésítjük.
  3. Visszatesszük a tűzhelyre a krémlevest és még egyszer felforraljuk, fűszerezzük. Ha túl sűrű, tejszínnel, tejjel hígítható.
  4. Tálaláskor a tányér aljára durvára reszelt sajtot teszünk és arra szedjük ki a forró levest.

3 megjegyzés:

Adryenn írta...

Nagyon jó,sebaj,hogy más receptet is megosztasz:-)
Én mostanában szoktatom magamat a brokkolihoz idáig nem ettem meg.

Van számodra valami kérlek nézz be hozzám:-)

Helga írta...

Ez volt a vasárnapi leves. Mindenki imádta, köszönet érte! :) Még sok ilyen egyszerű, de nagyszerű receptet szeretné(n)k látni :)

Judit írta...

De aranyos vagy!! :-)
Ugye milyen finom!
Igyekszem!