2011. március 24., csütörtök

Savanyú tojás

avagy főzzünk takarékosan! Jó kis hó végi vacsora lehet belőle.

Hozzávalók:

  • 1 apró vöröshagyma

  • 4 evőkanál olaj

  • 1 púpozott evőkanál liszt

  • 1 csapott kiskanál paprika

  • 2-3 babérevél

  • 1 csapott kiskanál só

  • 1 kiskanál cukor

  • 1 evőkanál ecet

  • 1 kis pohár (150 g) tejföl

  • mustár

  • 4 tojás



  • Elkészítése:
    1. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk. Az olajat egy lábasban kissé megforrósítjuk, a lisztet kevergetve 1 perc alatt zsemleszínűre pirítjuk rajta. A hagymát hozzáadjuk, egy picit tovább pirítjuk, majd félrehúzva pirospaprikával meghintjük.
    2. Kb. 5 deci vízzel felöntjük, a babérlevelet, csipetnyi sót, ecetet, cukrot és a tejfölt hozzáadjuk. 2-3 perc alatt kevergetve sűrű mártás lesz belőle. Megkóstoljuk, és ha kell utána ízesítjük, és egy kevés mustárt adunk hozzá.
    3. Az egészet egy széles serpenyőbe öntjük, és a tojásokat, mintha tükörtojást készítenénk, beleütjük. Lassú tűzön addig főzzük, míg hártyásodni nem kezdenek a tojások. Galuska vagy tészta illik hozzá köretnek.

    Nincsenek megjegyzések: