Hozzávalók:
Elkészítése:
- A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk. Az olajat egy lábasban kissé megforrósítjuk, a lisztet kevergetve 1 perc alatt zsemleszínűre pirítjuk rajta. A hagymát hozzáadjuk, egy picit tovább pirítjuk, majd félrehúzva pirospaprikával meghintjük.
- Kb. 5 deci vízzel felöntjük, a babérlevelet, csipetnyi sót, ecetet, cukrot és a tejfölt hozzáadjuk. 2-3 perc alatt kevergetve sűrű mártás lesz belőle. Megkóstoljuk, és ha kell utána ízesítjük, és egy kevés mustárt adunk hozzá.
- Az egészet egy széles serpenyőbe öntjük, és a tojásokat, mintha tükörtojást készítenénk, beleütjük. Lassú tűzön addig főzzük, míg hártyásodni nem kezdenek a tojások. Galuska vagy tészta illik hozzá köretnek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése