A csoki-meggy kiváló kombinációja ebben a sütiben nagyon jól érvényesül.
Hozzávalók:
A piskótához
- 5 tojás
- 5 ek cukor
- 4 ek rétesliszt
- 2 ek kakaópor
- 1 kk sütőpor
- 15 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 3 dkg kakaópor
- 2,5 dl tej
- 3 ek rétesliszt
- 1/2 üveg magozott meggy(vagy fagyasztott, magozott meggy)
- 0,5 dl meggylé
- 1,5 dl rum
- 1 cs. vaníliás cukor
- 10 dkg étcsokoládé
- 10 dkg vaj
A piskótához a tojások sárgáját a cukorral jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan hozzáforgatjuk a kakaós masszához. A tésztát tortaformába simítjuk és 175 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük. Hűlni hagyjuk a piskótát.
Közben elkészítjük a krémet: a lisztet simára keverjük a tejjel, felforraljuk és sűrűre főzzük. Félretesszük hűlni.
A szobahőmérsékletű vajat a porcukorral és kakaóporral robotgéppel habosra keverjük. Hozzáadjuk a kihűlt tejes krémet.
Az előzetesen rumba áztatott meggyet lecsöpögtetjük, ezt is a masszához keverjük, fél deci meggylével és a vaníliás cukorral együtt.
A krémet rásimítjuk a kihűlt piskótalapra és hűtőbe tesszük néhány órára, míg a krém teljesen megdermed.
A csokimázhoz a darabokra tört étcsokit vízgőz felett megolvasztjuk. Hozzákeverjük a vajat, kicsit várunk, míg hűl és a langyos csokival bevonjuk a süti tetejét.
Megint hűtőbe tesszük. Jó, ha egy éjszakát áll. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
A recept forrása: nosalty
1 megjegyzés:
a régi " szép" idők ,hajdanén ez volt a kedvencünk,- meggy és csoki- remek páros
Megjegyzés küldése