Ha egy kicsit különlegesebb formában szeretnéd a palacsintát elkészíteni, akkor a csúsztatott palacsinta biztos siker. Tejszínhabbal a tetején....hmm :-) Ja, Horváth Ilona könyvéből.
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 5 dkg vaj
- 10 dkg liszt
- 2,5 dl tej
- só
- 1 csomag vaníliás cukor
- olaj vagy zsír a kisütéshez
A vajat habosra kavarjuk, egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, a lisztet, sót, és a tejjel lassanként elkeverjük. Végül könnyedén hozzákeverjük a tojások kemény habját. A sütése eltér a többi palacsintáétól, mert csak az egyik oldalát sütjük meg, nem túl gyors tűznél. Ha egyik oldala rózsaszínűre sült, egy kerek tálra csúsztatjuk a kisütött felével lefelé. Felváltva fogjuk a "töltelékekkel" megkenni. Én kakaóval, fahéjjal, lekvárral, és cukros kókusszal kentem meg a palacsintákat. Lehet benne még dió, nutella, puding is. A következő kisült palacsintát az előző mekent palacsintára csúsztatjuk. Így folytatjuk felváltva, amíg a palacsinták mind kisülnek. A legutolsót megfordítva borítjuk a tetejére. Azonnal, forrón, vaníliás cukorral meghintve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése