2011. február 28., hétfő

Csúsztatott palacsinta

Ha egy kicsit különlegesebb formában szeretnéd a palacsintát elkészíteni, akkor a csúsztatott palacsinta biztos siker. Tejszínhabbal a tetején....hmm :-) Ja, Horváth Ilona könyvéből.


Hozzávalók:
  • 4 tojás
  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg liszt
  • 2,5 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • olaj vagy zsír a kisütéshez

A vajat habosra kavarjuk, egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, a lisztet, sót, és a tejjel lassanként elkeverjük. Végül könnyedén hozzákeverjük a tojások kemény habját. A sütése eltér a többi palacsintáétól, mert csak az egyik oldalát sütjük meg, nem túl gyors tűznél. Ha egyik oldala rózsaszínűre sült, egy kerek tálra csúsztatjuk a kisütött felével lefelé. Felváltva fogjuk a "töltelékekkel" megkenni. Én kakaóval, fahéjjal, lekvárral, és cukros kókusszal kentem meg a palacsintákat. Lehet benne még dió, nutella, puding is. A következő kisült palacsintát az előző mekent palacsintára csúsztatjuk. Így folytatjuk felváltva, amíg a palacsinták mind kisülnek. A legutolsót megfordítva borítjuk a tetejére. Azonnal, forrón, vaníliás cukorral meghintve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: