A sütikurzuson tanult moszkauert próbáltam itthon reprodukálni. Természetesen nem lett olyan.
Tele van "nemes" anyagokkal, nagyon szerethető, nagyon finom.
A sütikurzusos recept:
Hozzávalók:
- 1 dl tejszín
- 3 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 15 dkg darált dió
- 15 dkg kandírozott narancshéj
- 2 dkg liszt
- 10 dkg csoki
- 2 evőkanál olaj
Előkészítünk egy sütőrácsot, amit egy tepsi felé helyezünk. Erre kerülnek majd a csokival bevont moszkauerek. Alá kerülhet alufólia, ha a tepsi mosogatását meg szeretnénk spórolni, így az alufóliára fog a csoki lecsöpögni.
Gőz felett megolvasztjuk a csokit, hozzákeverjük az étolajat. A moszkauerek egyik oldalát bele mártjuk a csokiba, majd a másik oldalával lefelé a rácsra helyezzük. Hűtőben max. fél óra alatt megdermed rajta a csoki. Dobozban sokáig eláll. Tárolásnál a moszkauerek közé sütőpapírt, vagy alufóliát tegyünk, hogy ne csokizzák össze egymást.
1 megjegyzés:
Szia!
Mint gasztrobloggernek, szeretném a figyelmedbe ajánlani a gasztro.miner.hu oldalt, ahol a gasztronómiai témájú blogokat jelenítjük meg egy helyen, és az online elérhető Gasztroblogger Szakácskönyvet, ahová blogodból valószínűleg néhány receptet külön is kiemelünk.
Szeretnénk, ha a Te blogod is megjelenhetne oldalunkon, s ehhez hozzájárulásodat szeretnénk kérni (szabályunk, hogy csak azok bejegyzései jelennek meg, akik ehhez hozzájárulnak). A bejegyzésedből csak egy kivonat jelenik meg honlapunkon és esetlegesen egy kis kép: ha valaki el szeretné olvasni írásodat, akkor a blogodra fog eljutni. A csatlakozásnak anyagi vonzata nincs, a bejegyzések első egy-két mondatának listázásához a blog feedjét dolgozzuk fel, tehát semmilyen technikai teendőd sincs. Az eddigi tapasztalatok alapján napi további 50-100 látogatót is jelenthet, ha bekerül valaki a listába.
Amennyiben úgy döntöttél, csatlakoznál hozzánk vagy kérdésed van, kérlek írj az info kukac miner pont hu-ra!
Üdvözlettel:
Miner.hu
Megjegyzés küldése