2010. december 18., szombat

Moszkauer "reloaded"

A sütikurzuson tanult moszkauert próbáltam itthon reprodukálni. Természetesen nem lett olyan.
Tele van "nemes" anyagokkal, nagyon szerethető, nagyon finom.

A sütikurzusos recept:

Hozzávalók:
  • 1 dl tejszín
  • 3 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg darált dió
  • 15 dkg kandírozott narancshéj
  • 2 dkg liszt
  • 10 dkg csoki
  • 2 evőkanál olaj
A tejszínt a cukorral, vajjal felforraljuk. Levesszük a tűzről, beletesszük a lisztes, diós, narancshéjas keveréket. Egymástól távol kis halmokat rakunk a sütőpapírral kibélelt tepsire, kanállal ellapogatjuk őket. 200 fokon sütjük addig, amig a széle kicsit elkezd pirulni / barnulni. (én itt rontottam el) Állandó felügyeletet igényel, mert pillanatok alatt képes megégni. Ha kiszedtük a sütőből, hagyjuk teljesen kihűlni, csak kihűlt állapotában lehet jól leszedni a sütőpapírról.

Előkészítünk egy sütőrácsot, amit egy tepsi felé helyezünk. Erre kerülnek majd a csokival bevont moszkauerek. Alá kerülhet alufólia, ha a tepsi mosogatását meg szeretnénk spórolni, így az alufóliára fog a csoki lecsöpögni.

Gőz felett megolvasztjuk a csokit, hozzákeverjük az étolajat. A moszkauerek egyik oldalát bele mártjuk a csokiba, majd a másik oldalával lefelé a rácsra helyezzük. Hűtőben max. fél óra alatt megdermed rajta a csoki. Dobozban sokáig eláll. Tárolásnál a moszkauerek közé sütőpapírt, vagy alufóliát tegyünk, hogy ne csokizzák össze egymást.

1 megjegyzés:

Miner.hu írta...

Szia!

Mint gasztrobloggernek, szeretném a figyelmedbe ajánlani a gasztro.miner.hu oldalt, ahol a gasztronómiai témájú blogokat jelenítjük meg egy helyen, és az online elérhető Gasztroblogger Szakácskönyvet, ahová blogodból valószínűleg néhány receptet külön is kiemelünk.

Szeretnénk, ha a Te blogod is megjelenhetne oldalunkon, s ehhez hozzájárulásodat szeretnénk kérni (szabályunk, hogy csak azok bejegyzései jelennek meg, akik ehhez hozzájárulnak). A bejegyzésedből csak egy kivonat jelenik meg honlapunkon és esetlegesen egy kis kép: ha valaki el szeretné olvasni írásodat, akkor a blogodra fog eljutni. A csatlakozásnak anyagi vonzata nincs, a bejegyzések első egy-két mondatának listázásához a blog feedjét dolgozzuk fel, tehát semmilyen technikai teendőd sincs. Az eddigi tapasztalatok alapján napi további 50-100 látogatót is jelenthet, ha bekerül valaki a listába.

Amennyiben úgy döntöttél, csatlakoznál hozzánk vagy kérdésed van, kérlek írj az info kukac miner pont hu-ra!

Üdvözlettel:
Miner.hu