A lényegére már nem emlékszem, de a legvégén egy rakat receptet kaptam barátaim barátaitól, vagyis olyan emberektől, akiket személyesen tulajdonképpen nem ismerek.
Így jutott el hozzám a zabpelyhes keksz receptjeis, ami őszintén szólva elsőre nem volt valami szimpatikus. Aztán egyszer csak az Auchanban megláttam, hogy kimérve lehet zabpelyhet kapni.....Mióta megcsináltam, a kívánságlista élén áll. Részemről ugyan nem toplistás, de családi óhajra sütöm rendületlenül. :-)
Ezúton is köszönet Fa Andinak a receptért!
Hozzávalók (kb. 25 darabhoz):
- 15 dkg puha margarin
- csipetnyi só
- 12 dkg cukor
- 1 tojás
- 15 dkg zabpehely
- 10 dkg teljes kiőrlésű liszt (másfajta is jó)
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- 5 - 10 dkg mazsola / vagy 10 dkg darabolt csokoládé (ez nem fontos bele)
- 1/2 kk szódabikarbóna
- A margarint csipetnyi sóval habosra kavarjuk, hozzáadjuk a cukrot, jól kikeverjük, majd a tojással is eldolgozzuk. Belekeverjük a szódabikarbónás, fahéjjal elkevert lisztet, és a zabpelyhet, ízlés szerint a mazsolát, csokit.
- Az összeállított tésztát hűtőbe tesszük kb. 1/2-1 órára.
- A masszából kanállal diónyi darabokat tépkedünk, és egymástól kissé távolabbra, papírral bélelt sütőlapra sorakoztatjuk őket.
- Előmelegített, 180 °C - os sütőben sütjük ki, kb. 12-15 perc alatt.
- Ha kisült, kissé még puha a sütemény, kihűlés után ropogóssá válik. Ne süssük túl, mert kiszárad.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése