2011. május 20., péntek

Tiramisu, a kedvencem

Ez az amiből töménytelen mennyiségben.....

Hozzávalók:
  • 250 g mascarpone

  • 3 tojás

  • 3 ek cukor

  • 2 dl hideg feketekavé

  • 2 dl hideg tej

  • 1 cs vanílias cukor

  • 1 cs babapiskóta

  • 3 ek rum vagy amaretto likőr

  • cukrozatlan kakaópor



    1. A tojásokat szétválasztjuk,a sárgakat 2 evőkanál cukorral es a vanílias cukorral elektromos habverővel habosra keverjük.
    2. Hozzáadjuk a mascarponét, az ízles szerinti rumot vagy amarettot és kemény, habos krémmé keverjük.
    3. A tojásfehérjét 1 evőkanál cukorral kemény habba verjük, majd óvatosan a krémhez forgatjuk fakanállal. (sokáig nem szabad keverni, mert a tojásfehérje a krémben összeesik!).
    4. Az előre elkészített, lehűlt kávét a tejjel és kevés cukorral összekeverjük, ízles szerint ízesítjuk még egy kis rummal vagy amarettoval.
    5. A babapiskotákat a tejeskavéba mártjuk (a piskóta minőségétől függően néhány másodpercre, a lényeg, hogy ne ázzon el teljesen) és egy négyszögletes tál alját kirakjuk vele egy sorban. Ezutan a piskótara egy réteg krémet teszünk, és kakaóporral meghintjük.
    6. Ezután újbol egy sor beáztatott piskótat teszünk, és a rétegezést a leírt módon folytatjuk, amíg az alapanyag engedi úgy, hogy a tetejére krém kerül. A legvégén cukrozatlan kakaóporral megszórjuk.
    7. A kész tiramisut pár órára a hűtőszekrénybe tesszük. (Még finomabb, ha tovább hagyjuk állni.)

    1 megjegyzés:

    Ditta tortái írta...

    Én is betegre tudnám enni magam belőle:-)