Hozzávalók:
- A tojásokat szétválasztjuk,a sárgakat 2 evőkanál cukorral es a vanílias cukorral elektromos habverővel habosra keverjük.
- Hozzáadjuk a mascarponét, az ízles szerinti rumot vagy amarettot és kemény, habos krémmé keverjük.
- A tojásfehérjét 1 evőkanál cukorral kemény habba verjük, majd óvatosan a krémhez forgatjuk fakanállal. (sokáig nem szabad keverni, mert a tojásfehérje a krémben összeesik!).
- Az előre elkészített, lehűlt kávét a tejjel és kevés cukorral összekeverjük, ízles szerint ízesítjuk még egy kis rummal vagy amarettoval.
- A babapiskotákat a tejeskavéba mártjuk (a piskóta minőségétől függően néhány másodpercre, a lényeg, hogy ne ázzon el teljesen) és egy négyszögletes tál alját kirakjuk vele egy sorban. Ezutan a piskótara egy réteg krémet teszünk, és kakaóporral meghintjük.
- Ezután újbol egy sor beáztatott piskótat teszünk, és a rétegezést a leírt módon folytatjuk, amíg az alapanyag engedi úgy, hogy a tetejére krém kerül. A legvégén cukrozatlan kakaóporral megszórjuk.
- A kész tiramisut pár órára a hűtőszekrénybe tesszük. (Még finomabb, ha tovább hagyjuk állni.)
1 megjegyzés:
Én is betegre tudnám enni magam belőle:-)
Megjegyzés küldése