2011. május 27., péntek

Eper mousse

Ez a krém csak azért készült el, mert fanyar volt az az eper, amit a piacon vettem. Most az egyszer nem kóstoltam meg, mielőtt nyélbe ütöttük az üzletet :) Így most az egyszer csináltam belőle valami desszert szerűt. Csak mert véleményem szerint az epret vétek süteménybe sütni, vagy bármilyen formában feldolgozni. Csakis frissen, magában, kilószámra....


Az eper mousse hozzávalói 4 főre ( a mousse francia szó, jelentése hab ):

  • 500 g eper
  • 1 nagy doboz eper joghur
  • 2 dl tejszín
  • ízlés szerint 1-2 evőkanál porcukor
  • 1 evőkanál zselatin
Az epret leturmixoljuk, majd összekeverjük a joghurttal, és ízlés szerint porcukorral. 1 evőkanál zselatinhoz 2 és fél evőkanál vizet keverünk, mikroban felmelegítjük, majd jól összekeverjük őket. A zselatint a joghurtos eper turmixhoz keverjük.
A hideg habtejszínt felverjük, és óvatosan ezt is a joghurtos eperturmixhoz keverjük.
Elosztjuk tálkákba, és hűtőben állni hagyjuk, míg kellőképpen megdermed. A tetejét félbe vágott eper szemekkel díszítjük.

Nincsenek megjegyzések: