Az eper mousse hozzávalói 4 főre ( a mousse francia szó, jelentése hab ):
- 500 g eper
- 1 nagy doboz eper joghur
- 2 dl tejszín
- ízlés szerint 1-2 evőkanál porcukor
- 1 evőkanál zselatin
Az epret leturmixoljuk, majd összekeverjük a joghurttal, és ízlés szerint porcukorral. 1 evőkanál zselatinhoz 2 és fél evőkanál vizet keverünk, mikroban felmelegítjük, majd jól összekeverjük őket. A zselatint a joghurtos eper turmixhoz keverjük.
A hideg habtejszínt felverjük, és óvatosan ezt is a joghurtos eperturmixhoz keverjük.
Elosztjuk tálkákba, és hűtőben állni hagyjuk, míg kellőképpen megdermed. A tetejét félbe vágott eper szemekkel díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése