A rumos mazsolához:
- 10 dkg mazsola
- kb. 1 dl rum
A tésztához:
- 10 dkg puha vaj
- 10 dkg cukor
- 1 kk puncsaroma
- 2 tojás
- ½ dl langyos tej
- 1 ek cukrozatlan kakaópor
- 15 dkg finomliszt
- 1 kk sütőpor
- 1 csipet só
A sziruphoz:
- ½ dl 100%-os narancslé
- kb. ½ dl rum
- 1 tojásfehérje
- kb. 20 dkg porcukor
- ½ kk puncsaroma
- 4 csepp piros ételfesték
- A rumos mazsolához a mazsolát annyi rumban felforraljuk, amennyi ellepi, és félretesszük. Ha kihűlt, leszűrjük, de a rumot megőrizzük.
- A tésztához a puha vajat, a cukrot és a puncsaromát robotgéppel 1-2 perc alatt összedolgozzuk, és egyenként hozzákeverjük a tojásokat. A langyos tejben feloldjuk a kakaóport, aztán a lisztet összevegyítjük a sütőporral és a sóval.
- Ezután a cukros-puncsos, tojásos vajhoz lassú fokozatra kapcsolt robotgéppel 2-3 részletben hozzáadjuk a sütőporos lisztet, majd a kakaós tejet.
- A muffinsütő mélyedéseit papírkapszlikkal béleljük, majd a sütőt előmelegítjük 175 fokra. A tésztát arányosan szétosztjuk a horpadásokban, a mazsolát pedig elosztva, nem túl mélyen belenyomkodjuk a muffinokba, és megsütjük őket (kb. 20 perc alatt).
- Ezalatt megcsináljuk a szirupot: A leszűrt rumot és a narancslevet összekeverjük, aztán annyi rumot adunk még hozzá, hogy összesen 1 dl szirupot kapjunk.
- A megsült muffinokat még melegen, több helyen megszúrkáljuk hústűvel, meglocsoljuk sziruppal, és pár percre félretesszük, hogy kihűljenek.
- Közben a mázhoz a tojásfehérjéből, a puncsaromából és az ételfestékből robotgéppel habot verünk, majd lassú fokozaton annyi porcukrot keverünk bele, hogy máz sűrűségű legyen. A kihűlt muffinokat kiemeljük a tepsiből, kiskanállal rájuk púpozzuk a mázat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése