2011. április 11., hétfő

Húspogácsa készítése hamburgerhez

Hozzávalók:
  • 40 dkg darált sertéscomb
  • 2-4 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 2 evőkanál szárított majoranna
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • bors
  • 1 kis fej vöröshagyma apróra nagyon apróra darabolva

A hozzávalókat kézzel jól összegyúrjuk, majd kb. 7-8 részre osztjuk, és golyókat formálunk belőlük.


Egy kistányért, és egy kb. 10 cm átmérőjű kerek szaggatót (vagy csésze, pohár száját, amivel szaggatunk) ecsettel beolajozunk. A húsgolyókat a beolajozott tányéron ellapítjuk, majd a szaggató eszközzel kerekre formázzuk. Ha fánkszaggatóval csináljuk, akkor könnyebb a dolgunk, mert akkor egyből a szaggatóba tesszük a húsgolyót, és abban kanállal ellapítjuk. Ezután óvatosan lehúzzuk róla a szaggatót, és a húspogácsát lapáttal egy másik beolajozott tálra tesszük.


Amikor egy sorral elkészültünk, a húsok tetejét is vékonyan átkenjük olajjal, és sütőpapír csíkot borítunk rá. Ezt is olajozzuk, és rátesszük a következő réteg húspogácsát. Így rétegezzük, amíg a húsból tart.
A legfelső sorra is sütőpapír kerül, majd folpackkal légmentesen letakarva a fagyasztóba tesszük a húspogácsákat. Ha van megfelelő nagyságú fedeles dobozunk, akkor már eleve tehetjük abba a húst, természetesen itt is elválasztva a rétegeket sütőpapírral. 
Már egy óra fagyasztással is elérjük azt, hogy sütés közben a hús nem esik szét, könnyebben fordítható. Ezért az azonnali felhasználásra szánt megformázott húst is érdemes sütés előtt a mélyhűtőbe tenni. 


Forrás: Kifőztük magazin.

2 megjegyzés:

Ditta tortái írta...

Jó kis receptet,épp tegnap gondolkodtam,hogy majd valahol keresek egy jó hambi pogácsa receptet,már meg is oldódott a keresés:-)Köszi a receptet.

Judit írta...

dejóóó dejóóó