Hozzávalók:
A tésztához:
- 225 g győri édes, vagy ehhez hasonló omlós keksz
- 75 g vaj
- 3 tojássárgája
- 50 g cukor
- 30 g étkezési keményítő
- 6 dl tej
- 100 g csokoládé
- 3 tojásfehérje
- 100 g cukor
- A kekszet sodrófával morzsásra tördeljük.
- A vajat felolvasztjuk, a morzsával összedolgozzuk, majd egy tortaformába nyomkodjuk.
- A 3 tojássárgáját, a cukrot és a keményítőt egy kis tejjel csomómentesre keverjük.
- A tejet egy lábasban felforraljuk, majd levesszük a tűzről. A tejhez hozzáöntjük a tojásos keveréket, és alaposan összekeverjük. Utána visszatesszük a tűzre, és folyamatos kevergetés mellett besűrítjük. Levesszük a tűzről.
- A csokit megolvasztjuk, és hozzákeverjük az előző masszához. Az egészet a kekszes alapra öntjük.
- A 3 tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan a töltelékre simítjuk.
- Előmelegített sütőben 30 percig, 170 fokon sütjük.
1 megjegyzés:
Hü de jó néz ki,meg is kivántam .Ügyes vagy
Megjegyzés küldése