2011. április 6., szerda

Csokis-tojáshabos torta


Hozzávalók:
A tésztához:
  • 225 g győri édes, vagy ehhez hasonló omlós keksz
  • 75 g vaj
A töltelékhez:
  • 3 tojássárgája
  • 50 g cukor
  • 30 g étkezési keményítő
  • 6 dl tej
  • 100 g csokoládé
A tojáshabhoz:
  • 3 tojásfehérje
  • 100 g cukor
  1. A kekszet sodrófával morzsásra tördeljük.
  2. A vajat felolvasztjuk, a morzsával összedolgozzuk, majd egy tortaformába nyomkodjuk.
  3. A 3 tojássárgáját, a cukrot és a keményítőt egy kis tejjel csomómentesre keverjük.
  4. A tejet egy lábasban felforraljuk, majd levesszük a tűzről. A tejhez hozzáöntjük a tojásos keveréket, és alaposan összekeverjük. Utána visszatesszük a tűzre, és folyamatos kevergetés mellett besűrítjük. Levesszük a tűzről.
  5. A csokit megolvasztjuk, és hozzákeverjük az előző masszához. Az egészet a kekszes alapra öntjük.
  6. A 3 tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan a töltelékre simítjuk.
  7. Előmelegített sütőben 30 percig, 170 fokon sütjük.
Recept a nosalty-ról.

1 megjegyzés:

Rozsika írta...

Hü de jó néz ki,meg is kivántam .Ügyes vagy