A kis lekvárt rejtő, tojáshabsipkával megkoronázott omlós sütemények méltán kapták a "felülmúlhatatlan" illetve "utolérhetetlen" elnevezést.
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 5 dkg kristály cukor
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 2 tojássárgája
- csipet só
A habhoz és a töltelékhez:
- 20 dkg porcukor
- 2 tojásfehérje
- 20 dkg baracklekvár
- némi citromlé
Elkészítés:
1. A tészta hozzávalóiból omlós tésztát gyúrunk. Nem kell sokáig gyurkászni, csak míg egynemű nem lesz. Ezután folpack-ba csomagolva fél órára a hűtőbe tesszük.
2. Fél óra múlva vékonyra kinyújtjuk és apró pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, majd tepsibe rakosgatjuk. Nem szükséges helyet kihagyni a korongok között, mert nem nő meg.
3. A tojásfehérjét pici sóval keményebb habbá verjük, majd hozzáadjuk a porcukrot és a kevés citromlevet (kb. 1 ek.).
4. Kiskanállal mindegyik lapocska közepére egy kevés habot pöttyintünk.
5. 170°C-on kb. 10 perc alatt világos rózsaszínre sütjük.
6. Ha kihűlt, kettőt-kettőt lekvárral összeragasztunk úgy, hogy a hab kívül legyen.
3 megjegyzés:
Finom lehet nagyon,tetszenek a fotók!
Köszönöm! Finom ám! :-)
A család egyik kedvence, mindig dupla adagban sütöm:-)
Megjegyzés küldése