2010. november 27., szombat
Balettcipős torta
A balettcipős torta kakaós piskótalapokból készült, 26 cm-es tortaformában, 6 tojásból.
Az első réteg krém úgynevezett csoki ganache, amelyhez 2 dl tejszínt forráspontig melegítettem. Ekkor lehúztam az edényt a tűzhelyről, és bele kevertem 23 dkg darabokra tört csokit, és jól összekevertem. Mikor kihűlt, ment bele még kb. 10-15 dkg margarin, ettől vált tortakrémmé. Ezután ismét hűtőbe tettem.
A második réteg: szamócakrém. 3-4 evőkanál szamóca lekvárt folyóssá melegítettem, és felöntöttem tejjel úgy, hogy az egész kb. 3 dl legyen. 1 csomag vaníliás pudingport kikevertem a szamócás keverékkel, és sűrűre főztem. 2 dl habtejszínt felvertem, és a kihűlt szamócás krémmel óvatosan összeforgattam, majd hűtőbe tettem hűlni. A habtejszín felverésénél lehet habfixálót is használni a megfelelő állag eléréséhez.
Ezzel a két krémmel töltöttem meg a tortát, majd a fondant borítás alá a csokisból kentem vékonyan körbe a tortát.
A balettcipők kókuszgolyó alapját képező kekszmasszából vannak formázva.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
3 megjegyzés:
Nagyon szép lett!
Köszönöm! :-)
Nagyon szép tényleg!
Megjegyzés küldése