2010. november 4., csütörtök

Sajtos-kakukkfüves-bazsalikomos paradicsom VKF 38!

Edó által kiírt VKF-re reform témakörben készítettem el ezt a könnyű vacsorát, vagy előételt. A blog VKF (Vigyázz, kész, főzz!) szempontjából ezzel a recepttel debütál.
Laktató, mégis könnyű. A legjobb lenne paradicsom szezon kellős közepén elkészíteni, de így sem rossz.


Hozzávalók (egy tűzálló tálnyira elegendő adaghoz):
  • 1 kg paradicsom
  • 18 dkg sajt
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 kávéskanál kakukkfű
  • 1 kávéskanál bazsalikom
Vizet forralunk, és a paradicsomot bele tesszük pár másodpercre, majd lehúzzuk a héját. Ha meghámoztuk, vastagabbra szeleteljük. A tűzálló tálba sorba tesszük a paradicsom szeleteket, majd a sajt szeleteket.
A 4 gerezd fokhagymát pucoljuk, összepréseljük, majd elkeverjük a 4 evőkanál olívaolajjal, és a keveréket a szeletekre locsoljuk. Az egészet megszórjuk kakukkfűvel, és bazsalikommal, majd előmelegített sütőben 200 fokon 10-15 perc alatt készre sütjük.
Teljes kiőrlésű kenyérből készült pirítóssal tálaljuk.

Tiszta Itália!

Nincsenek megjegyzések: