Laktató, mégis könnyű. A legjobb lenne paradicsom szezon kellős közepén elkészíteni, de így sem rossz.
Hozzávalók (egy tűzálló tálnyira elegendő adaghoz):
- 1 kg paradicsom
- 18 dkg sajt
- 4 gerezd fokhagyma
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1 kávéskanál kakukkfű
- 1 kávéskanál bazsalikom
A 4 gerezd fokhagymát pucoljuk, összepréseljük, majd elkeverjük a 4 evőkanál olívaolajjal, és a keveréket a szeletekre locsoljuk. Az egészet megszórjuk kakukkfűvel, és bazsalikommal, majd előmelegített sütőben 200 fokon 10-15 perc alatt készre sütjük.
Teljes kiőrlésű kenyérből készült pirítóssal tálaljuk.
Tiszta Itália!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése