2010. október 16., szombat

Sajtmártásos csirkeragu



Hozzávalók:
  • 25 dkg tagliatelle (szélesmetélt)
  • 50 dkg csirkemell filé
  • 30 dkg csiperke gomba
  • 2-3 ek. olaj
  • őrölt fekete bors
  • 2 dl fehérbor
  • 1 ek sűrített paradicsom/paradicsompüré
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg reszelhető, valamilyen intenzívebb ízű sajt
  • 2,5 dl sűrű tejszín
  • friss vagy szárított kakukkfű
1. A tésztát enyhén sós, forró vízben kifőzzük, leszűrjük, lecsöpögtetjük.
2. A csirkemellet kockákra vagy csíkokra, a gombát szeletekre vágjuk.
3. Az olajat egy nagy serpenyőben felforrósítjuk, és rádobjuk a csirkemell darabokat, 1-2 percig pirítjuk. Ekkor hozzá adjuk a gombát is, majd 4 percig tovább pirítjuk. Enyhén megsózzuk, megborsozzuk. A fehérbort ráöntjük, majd a sűrített paradicsommal, fokhagymával ízesítjük. Lefedve további 4-5 percig pároljuk.
4. A sajtot lereszeljük (én füstölt sajtot használtam). A tejszínt 1 dl vízzel elkeverjük. (A tejszínt tekintve én 30%-os habtejszínt használok szinte mindenhez, még a főzéshez is. A Tesco Gazdaságos, és a Lidl-s habtejszín tökéletes). A sajtot és az elkevert tejszínt a csirkéhez adjuk, és kevergetve főzzük, míg a sajt meglolvad benne, és az egész mártás homogén nem lesz. Végül egy kevés kakukkfűvel fűszerezzük, illetve ha szükséges még sózzuk, borsozzuk. A tésztára szedve tálaljuk. :-)

Nincsenek megjegyzések: