2010. október 26., kedd

Ízek, imák, szerelmek

Már a mozikban az Ízek, imák, szerelmek című film.

Az előzetes:


Megnéztem, egész jó. A főszereplőnő (Liz, akit Julia Roberts alakít) válása után elkezdi keresni önmagát, a saját boldogságát. Úgy véli, hogy ezt egy teljes évig tartó utazással találhatja meg. Három helyre utazik: Olaszországba, Indiába, és Balira. Segítségével kicsit bepillanthatunk, hogy is élnek ezekben az országokban az emberek.

Olaszország: Az "édes semmittevés", a lazítás országa. Bemutatja, hogy az olaszoknál a kemény munka célja az édes semmittevés. Minél kiadósabban és élvezetesebben tudsz henyélni, annál többet értél el az életben. És ehhez nem kell feltétlenül gazdagnak lenni. Az olaszok tökéletesen tisztában vannak azzal, hogy megilleti őket az élet - és persze az étel - élvezete. Ha Olaszországban vagy, át kell magad adni a helyiek mentalitásának: élvezni a pillanatot, kiülni egy padra szieszta idején, meginni egy pohár jó vörösbort, belekóstolni egy soksajtos pizzába, a fagylalt, a capuccino....benne maradni a pillanatban, és legyinteni arra, ami nem lényeges. Azt élvezni ami van. Ennyire egyszerű... :-)
A filmben először kicsit furcsán kezdik Olaszország bemutatását: pl. nem folyik a csapból a víz a szálláson, a kávéházi zsúfoltság. Szerintem ez egyáltalán nem jellemző. De végül a fodrász üzletben a férfiak elmondják a lényeget Olaszországról. Hozzám ez áll a legközelebb. Azt hiszem itt tudnék élni!

India és Bali engem személy szerint nem vonz annyira, de ezek a részek is sok újdonságot, és bölcsességet tanítanak.

"Bárhol is van az ember, a kiegyensúlyozottság záloga többek között ez: átélni a pillanatot. Legyen szó egy egyszerű, olaszos spagettiről, egy imádságról, baráti beszélgetésről, vagy akár nagy (és kis) találkozásokról. Ezt talán nem is olyan nehéz betartani..."

Nincsenek megjegyzések: