Indiai kaják folyt. köv:
Ennél az ételnél a munka nagy részét a bevásárlás jelenti. Utána már csak szeletelni, pépesíteni, aprítani kell, és az indiai csirkeragu szépen elrotyog magában. Egyszerű párolt rizzsel nagyon jól érvényesül.
Hozzávalók:
- 75 dkg csirkemellfilé
- 2 fej vöröshagyma
- 3 evőkanál olaj
- 2 kávéskanál só
- 1 evőkanál cukor
- 1 db 5 cm-es friss gyömbér
- 2 piros, friss chilipaprika
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál őrölt pirospaprika
- 4 szem szegfűszeg vagy kevés őrölt szegfűszeg
- 1 evőkanál köménymag
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- 1/2 kávéskanál őrölt bors
- 1 dl vörösborecet
- a tálaláshoz: 3 szál újhagyma
1. A fűszeres keverékhez a gyömbért meghámozzuk, felszeleteljük, apróbb darabokra vágjuk. A chilipaprikát kimagozzuk, vékonyan felcsíkozzuk. A fokhagymát megpucoljuk, összezúzzuk. Ezután az összes hozzávalót kis robotgépben pépesítjük.
2. A csirkemellfilét 2 x 2 cm-es darabokra vágjuk, összeforgatjuk a fűszeres keverékkel. A vöröshagymákat megpucoljuk, apróra vágjuk.
3. Kezdhetjük a főzést. A hagymát egy lábosban mérsékelt tűzön kevergetve üvegesre párolju az olajon. Hozzáadjuk a felkockázott, fűszerkeverékes csirkemellet. Megsózzuk, megcukrozzuk, és hozzáöntünk 1 és 1/2 dl meleg vizet. Az egészet jól összevegyítjük, nagy lángon felforraljuk, aztán lefedjük, és kifejezetten mérsékelt tűzön 25 perc alatt készre főzzük. A csirke így omósra párolódik, de közben néha megkeverjük, és ha kicsit száraznak találjuk, pár kanál meleg vizet adunk hozzá. A végén esetleg újra megsózzuk.
4. Tálalás előtt az újhagymát megpucoljuk, majd rézsútosan, vékonyan felarikázzuk. Ha kész a csirke, rászórjuk.
2 megjegyzés:
Szia!
Nagyon tetszik a blogod, épp most találtam rá, mert indiai receptek után böngésztem.
Egy megjegyzést engedj meg nekem: ez távolról sem indiai. Sem a leves.
Hívhatnád esetleg vlamilyen ragunak, az jobb lenne. A gyömbértől és a chilitől nem lesz az, az újhagymát és a pórét pedig hírből sem ismerik. Tejszínt sosem használnak, a currypor pedig önmagában nem csinál curry-t. Vörösborecet pedig végképp nem szerepel az étlapjukon. Ez egy nagyon ízletes ragu lehet, de semmi köze Indiához.
Üdv!
Valaki, aki élt is ott
Szia! Köszönöm hozzászólásod! Biztosan így van :-) Valóban nagyon ízletes étel. Üdv!
Megjegyzés küldése