2011. május 3., kedd

Indiai csirkeleves

Indiai hangulatú hétvége volt az utóbbi, két indiai ételt is főztem. Ez a leves attól (is) különleges, hogy wok-ban készül.


Az indiai csirkeleves hozzávalói:
  • 2 hagyma
  • 1 kis póréhagyma
  • 3 evőkanál étolaj
  • 2 evőkanál búzaliszt
  • 750 ml tyúkhúsleves (leveskockából is lehet)
  • 1 kis alma
  • 75 g rizs
  • 1 evőkanál currypor
  • 300 g főtt csirkehús
  • 2-3 evőkanál tejszín
  • bors
  • citromlé
1. A hagymát megtisztítjuk, és apró kockákra vágjuk. A póráhagymát is letisztítjuk, és hosszában félbe vágjuk, majd gondosan megmossuk, és csíkokra vágjuk.

2. Az olajat wokban felforrósítjuk, ebben a hagymát átsütjük, a póréhagymát hozzáadjuk, és keverés közben 2 percig pároljuk. A lisztet rászórjuk és átpároljuk, a tyúkhúslevest apránként hozzáöntjük. Az egészet jól összekeverjük, nehogy csomós legyen.

3. Az almát meghámozzuk és magházáig reszeljük. A rizst, az almareszeléket, és a curryport a levesbe tesszük, és az egészet gyenge hőfokon kb. 20 percig gyöngyözve főzzük.

4. A csirkehús bőrét lefejtjük, húsát felkockázzuk, a levesbe tesszük, és felforrósítjuk. A tejszínt belekeverjük. A levest sóval, borssal, citromlével ízesítjük.

Ötlet: Ha nincs kéznél főtt csirkehús, vegyünk helyette 300 g csirkemellfilét, öblítsük le hideg vízzel, vágjuk kockákra és a főzési idő vége előtt 10 perccel tegyük a levesbe és főzzük meg.

Nincsenek megjegyzések: